De Winterschilder

Monumentenzorg

ERM gecertificeerd

Restauratiekwaliteit Monumentenzorg.
Lees meer 

SIM subsidie mogelijk

Van toepassing op monumenten.
Lees meer

Expert in monumentenzorg

Gecertificeerde werknemers

Erkende restauratiekwaliteit

Expert in restauratie van monumenten

Als erkend ERM schilder hebben wij vele monumenten onderhouden. Het restaureren hiervan is deel van onze missie om monumenten in zo goed mogelijke staat te houden.

Restaureren

In elke stap van de restauratiewerkzaamheden hebben we de juiste expertise in huis om zo goed mogelijk werk te leveren.

Monumentenzorg

Als erkend ERM schilder hebben wij vele monumenten onderhouden. Wij vinden het belangrijk de historische uitstraling te behouden.

SIM subsidie

Subsidie voor instandhouding en restaureren van rijksmonumenten. Veel monumenten komen in aanmerking voor deze subsidie.

Wat kunnen we voor jou betekenen? Neem contact op voor advies!

VAN MOLENS TOT PALEIZEN

Voor bedrijven

Ambassades, molens, paleizen: het zijn allemaal panden die wij al eens hebben gerestaureerd. Met positieve reacties tot gevolg. Wij helpen je graag met het onderhoud van jouw monumentale pand en voorzien je in advies.  Het onderhoud van deze monumenten kost vaak veel tijd en geld. Daarom kun je ook als onderneming in aanmerking komen voor SIM-subsidie.

Vragen? Neem contact met ons op!

MONUMENTALE WOONHUIZEN

Voor particulieren

Woon je in een monumentaal pand? Dan is het belangrijk dat je pand wordt gerestaureerd volgens de ERM richtlijnen: Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg. Ook van de overheid heeft het prioriteit om deze monumenten in zo’n goed mogelijk staat de houden. Daarom kun je in aanmerking komen van SIM-subsidie.

Vragen? Neem contact met ons op!

FAQ

Antwoord op al je vragen

Een monument restaureren is niet zomaar wat. Het is belangrijk dat je een bewust keuze maakt voor een restaurateur. Daarom hebben wij de belangrijkste vragen op een rijtje gezet.

Alles wat met schilderwerk te maken heeft. Naast het schilderen zelf, kunnen wij ook de ondergrond herstellen. Daarbij kunnen we ook bladgoud bijwerken of aanbrengen. Wij zijn erkend en gecertificeerd door Stichting ERM en OnderhoudNL.

Schilder bij voorkeur alleen als het technisch nodig is. Je voorkomt dat er een onnodig dik verfpakket ontstaat dat, door de spanningen tussen de onderlinge verflagen, eerder gebreken zal vertonen.

Dit gaat gepaard met onnodige kosten, verlies van waardevolle informatie en dichtslibben van profileringen.

Wil je weten of jouw schilderwerk toe is aan restauratie? Vraag ons om advies!

Wij restaureren zowel reguliere als monumentale panden. In het verleden hebben wij molens, grachtenpanden en zelfs het koninklijk paleis gerestaureerd.

Weten of jouw pand in aanmerking komt voor subsidie?

Lees meer over de voorwaarden >

Alleen de kosten voor de werkzaamheden voor regulier onderhoud, zoals schilderwerk of plaatselijk herstel van houtwerk, komen in aanmerking voor de instandhoudingssubsidie.

Meer informatie over subsidie >

Voor zowel schilderen als reinigen heb je in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Mede door de risico’s op gebied van schade, milieu en gezondheid. Monumentaal schilderwerk is specialistisch werk: schakel altijd een specialist in. Ook voor het schoonmaken van stoffig of vervuild oppervlak.

In sommige gevallen komt jouw monumentale project in aanmerking voor de SIM Subsidie. Deze subsidie geldt voor zowel woonhuizen als voor niet-woonhuizen.

Lees meer over de SIM Subsidie >

ERM staat voor Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg. Deze stichting streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit in het onderhouden en restaureren van monumenten. Koeverma voldoet aan de beoordelings- en uitvoeringsrichtlijnen zoals die worden vastgesteld door het Centraal College van Deskundigen Restauratiekwaliteit.

OnderhoudNL is de vereniging van (restauratie-)schilders- en (totaal-)onderhoudsbedrijven, industriële onderhouds- en glaszetbedrijven.

De bij OnderhoudNL aangesloten bedrijven zijn professioneel, investeren in kennis, innoveren in onderhoud en zorgen dat alles waar mensen in wonen, werken, leren, recreëren, reizen verduurzaamd en behouden blijft voor de toekomst.

REVIEWS

Onze tevreden klanten

CONTACT

Advies?

Heb je vragen of wil je direct een offerte aanvragen? Vul het formulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

✓ Kosteninschatting op locatie
✓ Wij gaan pas weg als jij tevreden bent
✓ Schoon, opgeruimd en geen overlast

Telefoonnummer

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.